Fit en sûn

Werkgroep Fit & Sûn
De werkgroep Fit & Sûn houdt zich bezig met een gezonde leefstijl voor elke inwoner in Drogeham!

Een gezonde leefstijl kan gaan over gezond en lekker eten, bewegen, maar ook ontmoeten en een zinvolle dagbesteding hebben. Het is belangrijk om gezond te zijn en te blijven. Zo leef je langer en blijf je langer fit. Samen bewegen, koken en eten is gezond en gezellig.
Stimuleren van de gezonde keuze.

Als werkgroep organiseren wij activiteiten in het dorp. Tijdens de activiteiten willen we de inwoners van Drogeham kennis laten maken met een gezonde keuze. Daarnaast willen we dat activiteiten vooral leuk en gezellig zijn! We zoeken naar een balans tussen activiteiten voor bewegen en voor voeding.

Een werkgroeplid en inwoner van Drogeham:

‘Per ongeluk ben ik in 2019 terecht gekomen bij de vergadering over de Bloeizone. Ik wilde graag wat voor het dorp doen. Gezondheid heeft me altijd al geïnteresseerd, ik werk ook in de gezondheidszorg. Tijdens die bijeenkomst werd ik getriggerd door het thema Voeding. Ik houd van koken en gezond eten kan heel lekker zijn! Daarom geef ik nu regelmatig kookworkshops in de Doarpskeamer.’

Ook meedoen?
De werkgroep bestaat nu uit een aantal inwoners en een aantal professionals. Binnen de werkgroep is er de ruimte om aan de slag te gaan met thema’s en activiteiten die jou aanspreken. De een heeft
meer met bewegen, de ander meer met voeding of met moestuinieren. De een vindt het leuk om te organiseren, de ander vindt het leuk om iets in de uitvoering te doen. Zo versterken we elkaar!

Heb je ook interesse in deze werkgroep, neem dan contact op via Regina Jorna (06-51308879) en sluit gerust een keer aan bij een overleg!