Terug

Eerste hulp in Drogeham

•Burgerhulpverleners in Drogeham

HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland. Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. 

De overlevingskans is het grootst als iemand binnen 6 minuten reanimeert en een AED aansluit. Als elke minuut telt, is snelle hulp van levensbelang. Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden. Kun jij reanimeren? Word burgerhulpverlener!

Meer informatie en/of aanmelden als burgerhulpverlener? Kijk dan op https://hartslagnu.nl/ 

Er is een groep burgerhulpverleners in Drogeham, welke met elkaar een whatsappgroep hebben.
In deze groep blijf je op de hoogte van de updates rondom burgerhulpverlening in Drogeham. Ook wordt er één keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd indien hier behoefte aan is. 

Momenteel zijn er 23 burgerhulpverleners in deze app, maar wellicht ben jij ook burgerhulpverlener en zit jij hier nog niet in. Wil je ook deelnemen aan de groepsapp? Stuur een bericht naar Grietje 06-30684759.

  • AED’s in Drogeham

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

In Drogeham zijn momenteel 6 AED’s beschikbaar. In de buurt van elke AED vindt u sinds vorig jaar gele bewegwijzeringsbordjes die de route naar de AED wijzen. Sinds dit jaar is er bij elke AED een beademingsmasker aanwezig, welke gebruikt kan worden bij het geven van de beademingen tijdens de reanimatie.

Op de volgende locaties kunt u de AED’s in Drogeham vinden:
1. Dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen, Landyk 4.
2. Flat It Slotstee, Slotstrjitte.
3. Voetbalkantine, De Buorren 12A.
4. Christelijk gereformeerde kerk, Lytse Wei 22.
5. Vrijgemaakte kerk, De Buorren 63.
6. Doarpskeamer, De Delte 18. (nu nog binnen)


Namens Grietje Haisma
Plaatselijk Belang Drogeham