Terug

Orgelconcert Harm Hoeve

Orgelconcert door Harm Hoeve

Op D.V. zaterdagavond 1 juni hoopt Harm Hoeve uit Rouveen een orgelconcert te geven op het mooie Nijsse orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Lytse Wei 22 te Drogeham.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek. In een recensie werd het omschreven als “enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.”

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en het conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Internationale Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

In 2014 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een drietal koren: Mannenkoor Stereo uit Genemuiden, Jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor. Met deze koren maakte hij diverse cd’s en werd meegewerkt aan radio- en tv-uitzendingen.

Harm Hoeve schrijft regelmatig koraalbewerkingen voor orgel. Zijn orgelmuziek wordt uitgegeven bij zijn eigen uitgeverij IN HARMONY. Inmiddels zijn er dertien orgelboeken verschenen. Ook veel koormuziek van zijn hand is daar verkrijgbaar; van a capella tot koor met orkestbegeleiding.

Het belooft 1 juni een mooi concert te worden met een afwisselend programma waarin ook samenzang opgenomen is.

De aanvang is 20.00 uur. De entree is € 10,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Iedereen is van harte welkom.