Terug

Orgelconcert door Gerwin van der Plaats

Orgelconcert door Gerwin van der Plaats

Op D.V. zaterdagavond 17 juni hoopt Gerwin van der Plaats uit Kampen een orgelconcert te geven op het mooie Nijsse orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Lytse Wei 22 te Drogeham.

Gerwin van der Plaats (1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein.

Gerwin heeft zijn muzikale talenten verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr., Herman van Vliet, Harry Hamer, Geert Bierling, Loes Egberts, Herman Riphagen en Henco de Berg.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk (PKN) te Nunspeet, de Zuiderkerk (NGK) te Zwolle en de Hoeksteen (PKN) te IJsselmuiden. Daarnaast bespeelt hij iedere woensdagmorgen het Reil-koororgel van de Bovenkerk te Kampen tijdens het wekelijkse ochtend(stads)gebed. 

Als veelzijdig musicus speelt en dirigeert Gerwin van der Plaats repertoire dat vele stijlen bestrijkt. Van Bach tot de meest actuele (geestelijke) muziek van de twintigste eeuw. Zijn muzikale aanpak kenmerkt zich door spontaniteit, gedrevenheid, vakkundigheid en aanstekelijk enthousiasme. Op het orgel probeert hij zich zo veelzijdig mogelijk te presenteren met een breed repertoire en een gedurfde aanpak. 

Gerwin is actief als begeleider van koren, ensembles, orkesten en geeft hij orgelconcerten in binnen- en buitenland. Tevens werkt(e) hij mee aan diverse televisie, radio- en cd-opnamen.

In 2020 startte hij zijn bedrijf GA-studioworks, wat zich toespitst op het maken van audio- en videoproducties alsook het verzorgen van livestreams. Voor o.a. Family7 produceert hij het wekelijkse programma ‘Kom zing mee’ met samenzang van geliefde liederen o.l.v. Jan Quintus Zwart vanuit de Bovenkerk te Kampen en voor het het orgelmuseum in Elburg produceerde hij tweewekelijkse een online concert.

Het belooft 17 juni een mooi concert te worden met een afwisselend programma waarin ook samenzang opgenomen is. 

De aanvang is 20.00 uur. De entree is € 8,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

Iedereen is van harte welkom.